2.Салата ролца от раци с чеснов сос
Време за приготвяне: 10 минути
Продукти250 гр. рoлца от раци
1/4 връзка магданоз
2-3 скилидки чесън
1 с.л. студено пресован зехтин
5 гр. краве масло
1 с.л. лимонов сок
ПриготовлениеВ малък съд с капак на силен огън се слага парчето масло, за да се
разтопи заедно със зехтина. Към тях се прибавя ситно нарязаните чесън и
магданоз. Разбърквате се няколко пъти за да поемат от олиото, след
което в съда се добавят нарязаните (по дължина на 2, на 3) ролца от
раци. Разбърква се и се оставя под капак за 10-20 секунди.
Маха се от огъня и се поръсва с лимонов сок. Гарнира се със зеленчуци на вкус.
Хранителен съставбелтъци ~ 35 гр.
мазнини ~ 15 гр.
въглехидрати ~ 0 гр.
Енергийна равностойност: ~ 275 ккал
ПрепоръкиЯстието има сравнително високо съдържание на пълнoценен белтък, умерено съдържажание на мазнини и нищожно съдържание на въглехидрати, а еднородният проиход на белтъка е причина за по-бързото му смилане в сравнение с ястия съдържащи смесен белтък. От изброеното до тук следва,че ястието е добър избор за след тренировъчно хранене, както при атлети с бавен, така и при атлети с умерен и бърз тип метаболизъм.
Място на ястието в менютата на различните хранителни режимипри понижаване на тегло при Ниско въглехидратен - втора пловина на деня, след тренировъчно хранене при понижаване на тегло при Равномерно балансиран - през целия ден, след тренировъчно хранене
при понижаване на тегло при Кетонен - първа половина на деня, след тренировъчно хранене при понижаване на тегло при Високо белтъчен режим - ястието не е много подходящо за консумация в такъв режим
при поддържане на тегло при Ниско въглехидратен режим и при
Равномерно балансиран - през целия ден с изключение на закуската, след
тренировъчно храненепри масиране при Ниско въглехидратен - след тренировъчно хранене, междинна закуска
при масиране при Високо въглехидратен - след тренировъчно хранене, втора закуска в първа половина на деня
при масиране при Равномерно балансиран режим - през целия ден, след тренировъчно хранене
НЕВЕРОЯТНО ВКУСНО - ТРЯБВА ДА ГО ПРОБВАТЕ!